Beton boren of zagen

Gewijzigd op 22/10/2012 door Gretel Kerkhofs

Bij nieuwbouwwerken is het onmogelijk tijdens de ruwbouwwerken al de nodige uitsparingen te voorzien voor de doorvoeren van leidingen, ventilatiekokers of verlichting. Dus moet je in je afgewerkte ruwbouw gaan boren of zagen. Gespecialiseerde vaklui kunnen zulke klusjes in een mum van tijd klaren.

Onze specialisten in boren en zagen

Beton boren
Beton boren.
© Verbraeken betonboringen

Beton boren

  • In sommige gevallen moeten er gaten door dikke muurplaten of massieve betonnen kolommen geboord worden. Dat zijn klussen die alleen professionelen om een vlotte en correcte manier kunnen klaren.
  • Er zijn firma’s die zich specialiseren in het boren en zagen in beton, steen of natuursteen. Met hun apparatuur boren ze gaten in de gewenste diameter in een mum van tijd. De boormachine wordt hiertoe verankerd aan de wand of de vloerplaat waardoor geboord dient te worden. Doorgaans worden diamantboren gebruikt om door de harde materialen te kunnen boren.
Beton zagen.
Beton zagen.
© Verbraeken betonboringen

Beton zagen

  • Naast boren kan ook gezaagd worden in wanden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor een wand die verwijderd dient te worden of wanneer je een raam- of deuropening wilt maken.
  • Ook deze klus laat je best doen door specialisten ter zake.

Folders over bouwwerken

Meer informatie op de website van deze bedrijven