Dakisolatiepremie vrij van belasting

Gewijzigd op 23/05/2012 door Daan Slingers

Sinds 1 januari reikt de Vlaamse Overheid premies uit van 500 euro voor dakisolatie. Die ingreep beïnvloedt de berekening van het kadastraal inkomen (KI) niet, zegt Luc Peeters, woordvoerder van het Vlaamse Energie Agentschap (VEA).


Sinds het begin van dit jaar kan iedereen die minstens 40 m² van het dak isoleert, een premie aanvragen via zijn of haar netwerkbeheerder. Naast een premie van 2 of 4 euro per m², naargelang of u een erkende aannemer in de arm neemt of niet, kent de Vlaamse Overheid een bijkomende premie van 500 euro toe.

"Isolatiewerken zorgen niet voor een stijging van het Kadastraal Inkomen", zegt Luc Peeters, woordvoerder van het VEA, dat de premieaanvragen behandelt. “We gaan toch geen premie geven om die later terug te vorderen? Het VEA geeft geen gegevens door aan het kadaster.”

26 miljoen euro
Wel waarschuwt Peeters dat isoleren niet hetzelfde is al herinrichten of verbouwen. Wordt er bijvoorbeeld op de zolder extra woonruimte gecreëerd, dan kan het KI wel worden gewijzigd.

Op basis van de vele vragen die het VEA momenteel over de isolatiepremie ontvangt, lijkt de interesse voor dakisolatie groot. “De Vlaamse Overheid voorziet 26 miljoen euro voor premies. Vanaf half februari zullen de eerste dossiers worden goedgekeurd.”

Bron: Het Belang van Limburg

Onze isolatiespecialisten

Folders over isoleren

Meer informatie op de website van deze bedrijven