Fotospecial: prachtige voorbeelden voor een mooie gevel

Gewijzigd op 12/05/2015 door Daan Slingers

Een grondige renovatie van de woning is het uitgelezen moment om de gevel op te frissen. Sporen van het aanpassen van raamopeningen of het herstellen van bouwkundige gebreken wis je zo uit. Bovendien is een nieuwe gevelbekleding een must wanneer je van de renovatie profiteert om de gevels langs buiten te isoleren. Er zijn tal van mogelijkheden, zowel op technisch als esthetisch vlak. Dat bewijst deze fotospecial.

Fabrikanten van gevelmaterialen

 • GevelrenovatieAl sinds mensenheugenis wordt hout toegepast in de woningbouw. Hout is bij uitstek een ecologisch verantwoorde grondstof, die ook nog eens gemakkelijk verwerkbaar is. Op voorwaarde dat je over enige kennis beschikt. Is dat niet het geval, besteed de klus dan uit aan een vakman. Om van een lange levensduur te genieten, dien je immers plaatsingsvoorschriften te respecteren.
  © Belgian Woodforum
 • GevelrenovatieVezelcement is vervaardigd uit zand, cement, organische vezels en minerale additieven. Het biedt heel wat troeven: het is duurzaam en veelzijdig. Vezelcement is beschikbaar in platen, stroken of leien. De leien zijn zelfs toepasbaar op dak en gevel, waardoor u één uniform geheel kunt verkrijgen.
  © Eternit
 • GevelrenovatieMinerale wolpanelen zijn een duurzaam plaatmateriaal, maar ook flexibel. De panelen zijn nagenoeg onverwoestbaar, want ze zijn kleurvast, onbrandbaar, waterafstotend en ongevoelig voor vocht. De platen of stroken zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren en designs.
  © Rockpanel
 • GevelrenovatieTrespa is een plaatmateriaal vervaardigd uit op hout gebaseerde vezels vermengd met thermohardende harsen. Een belangrijke eigenschap is de enorm hoge duurzaamheid (mechanische weerstand, kleurvast, weerbestendig). De plaatsings- en kleurmogelijkheden zijn zowat onbeperkt.
  © Trespa
 • Ytong met gevelpleisterGevelpleister is zowat de best gekende methode om een nieuwe isolatielaag af te werken. . De pleisters zijn beschikbaar in een ruime kleurenwaaier. De structuur van het pleisterwerk kan overigens ook variëren van glad tot ruw, al dan niet met effecten of decoratieve afwerkingen. De pleisters hebben ook een grote scheuroverbrugging omdat de verschillende systeemcomponenten cementvrij zijn.
  © Xella
 • KleidakpannenEen gevelbekleding met kleidakpannen is bijzonder geschikt bij renovatie. De pannen verbergen niet alleen een niet-vlakke of onregelmatige ondergrond, ze zijn ook de ideale oplossing voor slordig opgebouwde spouwmuren met vochtbruggen tussen binnen- en buitenspouwblad en niet geïsoleerde muren.
  © Wienerberger
 • bétonBeton blijft een klassieker, die in een moderne woning nog altijd een plaats heeft. Het kan gecombineerd worden met andere stijlen en materialen of gewoon volledig de gevel bekleden. Qua kleuren is er alles mogelijk.
  © Infobeton

Folders over bouwwerken

Meer informatie op de website van deze bedrijven