Heerlijk douchen met … regenwater (en een speciale UV-filter)

Gewijzigd op 3/05/2016 door Daan Slingers

Bij hergebruik van regenwater denken we aan het spoelen van het toilet of het wassen van de auto. Toch kan regenwater voor meer gebruikt worden. Het is ook mogelijk om te douchen met regenwater. Daar is wel een speciale UV-filter voor nodig. De nieuwste editie van de O!Blog verschaft ons meer uitleg.

Onze badkamerspecialisten

Bij Van Marcke hebben ze uitgepakt met de UV Oceana, een UV-filter die ervoor zorgt dat je nu ook met regenwater kunt douchen. Regenwater bevat immers micro-organismen en de UV-filter pakt deze aan. Het filtert de bacteriën en virussen in het putwater.

Daarnaast maakt de UV-filter het ‘harde’ water ook zacht. Dit voelt niet alleen lekkerder aan. Hierdoor zal ook de zeep beter schuimen.

Besparing

Bij een normale douchebeurt gebruik je tussen de 45 en 70 liter water. Dat kost je op een jaar een flinke som. Wanneer dit gratis regenwater wordt, bespaar je dus serieus.
Ook voor het milieu is er een voordeel. Een buffering in de opslagtank ontlast bijvoorbeeld de rioleringen. Verder werken waterzuiveringsinstallaties beter bij een beperkte toevoer van zuiver water.

Kostprijs UV-filter

Na de regenwaterpomp wordt de UV-filter geïnstalleerd. Een stopcontact met twee hydraulische aanhechtingen volstaat om de filter operationeel te maken. Na de installatie kunnen gebruikers van het systeem de werking opvolgen aan de hand van een uurteller en een lichtsignaal. De UV-filters zijn beschikbaar vanaf 779 euro.

Meer info: O!Blog van Van Marcke

Folders over de badkamer

Meer informatie op de website van deze bedrijven