Romantiek

Gewijzigd op 15/03/2013 door TiM Vanhove

Delicaat en geraffineerd, de romantische stijl overheerste de voorbije zomer onze garderobe. Maar hoe vertaalt deze stijl zich in onze woningen?
romantisch
Pasteltinten creëren een rustgevend en harmonieus interieur.
© La Redoute

Karakteristieken

De Romantiek kunnen we definiëren als een poëtische, behaaglijke en veeleer vrouwelijke stijl. Dit vertaalt zich in zachte kleuren, bloemenpatronen en een ontegensprekelijke rust.
romantique
Pasteltinten, kussens, namaakbont voor een rustige sfeer.
© Sia Home Fashion

Kleuren

In de romantische stijl vinden we vooral pastelkleuren terug: wit, rose, hemelsblauw of zacht paars. Kortom, heel zachte kleuren die een rustgevend gevoel opwekken. In dit rijtje horen ook grijs, beige en zilver.
liberty
De bloemmotieven zijn onlosmakelijk verbonden met de romantische stijl.
© Liberty

Materialen

Wie een romantische stijl toepast, gebruikt vooral kostbare materialen: kantwerk, katoen, stoffen met bloemmotieven, namaakbont, smeedijzer, blank of gepatineerd hout, kasjmier. Als stoffen zien we vooral linnen en katoen, voor de vloerafwerking parket of kamerbreed tapijt.
badkamera
Make-uptafel en een klassiek bad.
© Maisons du Monde
slaapkamer
Het hemelbed en het kamerscherm zorgen voor de romantische touch in deze slaapkamer.
© Maisons du Monde

Meubilair

Voor de slaapkamer kiezen we een hemelbed. Een make-uptafel geeft de badkamer een vrouwelijke touch. Aarzel ook niet om her en der in huis bloemboeketten neer te zetten om het geheel de nodige frisheid te geven. Voor de zachte touch kun je kroonluchters, dunne stoffen aan de ramen en kussens toevoegen. Op vlak van decoratie kun je kiezen voor behangpapier met lichte motieven of bloemenprints of een kamerscherm.

Meer inspiratie

Lilie Rose DécoLibertyCosy Déco - Maisons du Monde


Auteur: Vinciane Pinte - januari 2013